RAYMOND van het GROENEWOUD 13/03

48,0068,00

RAYMOND SOLO

Wat een EER om Raymond bij ons terug te kunnen ontvangen !

 

Onlangs openbaarde de meester tijdens een radio-interview met Ruth Joos dat als zijn liedjes als “helend, genezend of prettig ervaren worden”, hij zijn opdracht als geslaagd beschouwt.

Veel van die  liedjes, zo een 700 ondertussen, zijn vaak uitgegroeid tot ware evergreens en maken sinds lang deel uit van het Nederlandstalige culturele erfgoed. Ze brengen ons warmte, hoop, vreugde, opwinding of zijn heilzaam als een pleister op de wonde of tristesse. Hits, ware klassiekers en ook minder gekende pareltjes die zeker live op een podium telkens weer onsterfelijk overtuigen en overeind blijven dankzij hun muzikale en tekstuele verscheidenheid, al naargelang de constellatie, muzikaal verpakt in vaak diverse gedaantes, in de taal van zijn moeder verhalend over de pijn en vreugde van het zijn. Want of dit icoon uit de Belpop-geschiedenis nu in vol ornaat aantreedt met full band, omringd door een klassiek orkest of in zijn uppie badend in de roodfluwelen gloed van de schouwburg weer eens de pannen van het dak gespeeld heeft, blijft er gelukkig altijd de volgende zekerheid. Pers en publiek concluderen telkens weer: na 5 decennia brandt het heilige vuur nog steeds op volle kracht, en blijft het podium zijn natuurlijke habitat en biotoop!

Zelfs solo vormt Raymond immers een orkest op zich en na 50 jaar on the road draait zijn winkel nog op volle toeren. Voor hem gaat het immers zoals hij zelf zegt om het “bewaken en bewaren”, om vervolgens het podium op te wandelen om willekeurig grasduinend in zijn ondertussen schier onmetelijke oeuvre zijn publiek midscheeps te beroeren. Het podium is en blijft de uitgelezen biotoop en laboratorium bij uitstek waarop hij steevast onweerstaanbaar distilleert uit alle denkbare emoties en volgens de waan van het moment  teert op onuitputtelijke passie en puur speelplezier.

Er bestaat immers geen gevoel waar hij geen bijpassend liedje voor heeft bedacht: als soundtrack van de ziel of balsem op het verdriet en zowaar ook ter ere van de lenige liefde, pure vreugde, en ja ook voor de geest ! Op 72-jarige leeftijd heeft hij het immers nog in het hoofd, de vingers en in de benen en zit er vooralsnog geen sleet op de onverwoestbare Raymond om wederom een bloemlezing uit zijn rijkgeschakeerde oeuvre naar de mensen toe te brengen. Ook weer tijdens deze zomer van 2022, zo blijkt. Nu het weer voluit mag, gaat hij zoals altijd weer de hort op met zijn trouwe muzikale kornuiten. Ditmaal her en der zelfs in zijn eentje, enkel gewapend met  piano en zijn gitaar onder de platanen en de lampions van  plein, festivalweide en tent in Flanders Fields : altijd weer goed voor een onvergetelijke avond !

 

Artikelnummer: N/B Categorie:

Beschrijving

DINER & SHOWTIME?

In LAMUSO bieden we een Diner & Showtime formule aan waarbij je voor de aanvang van het optreden eerst heerlijk tafelt.

Daarna ontdek je met goed gevulde maag en een voldaan gevoel van opkomend talent of welbekende muzikanten op ons podium.

Wil jij ook eerst dineren om daarna het talent in LAMUSO te ontdekken?

Zo werkt onze Diner & Showtime formule:

• 3-gangen verrassingsmenu aan 55€ per persoon

• Bij online reservatie wordt  uw ticket +  20€ vooraf betaald per persoon voor de menu, 35€ wordt dan de dag van het optreden op jouw rekening gezet.

• We kunnen rekening houden met speciale voedingsvereisten wanneer we deze bij reservatie al kennen, niet via email aub.

• Geef deze dingen dus door bij de reservatie: Allergie, Intolerantie, Vegetarisch, Vegan

Timing:

Onze Diner & Showtime gasten zijn welkom tussen 18u en 19u.

De deuren gaan om 20u15 open, de optredens beginnen rond 20u30.

Extra informatie

Type Ticket

Ticket, Ticket + voorschot Diner